ត្រីស្រសក់ចំហុយស្លឹកគ្រៃ ទឹកត្រីផ្អែម
សូមស្វាគមន៍មកកាន់ Regional Cooking Blogger.ថ្ងៃនេះយើងខ្ញុំនិងលើកយកមុខម្ហូបពិសេសមួយរបស់ប្រជាជនខ្មែរ
ដែលគេពេញនិយមក្នុងការធ្វើហូប យើងអាចធ្វើម្ហូបនេះសំរាប់ ក្លែម បរិភោគបាយថ្ងៃត្រង់
បាយល្ងាច និងអាចរៀបចំសំរាប់ការជួបជុំមិត្តភក្តិ និងកម្មវិធីផ្សេងៗ
+គ្រឿងផ្សំ
- ម្សៅរ៉តឌី រឺ ម្សៅប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្កសរ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល ១/2 ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- សណ្តែកដីលីង ១ ក្រាម
- ខ្ទឹមស ១កំពឹស
- ស្ករត្នោត ១ស្លាបព្រាបាយ
- ស្លឹកក្រូចសើច ៣ស្លឹក
- គល់ស្លឹកគ្រៃ ២គល់
- រំដេង ១មើម
- ក្បាលត្រីត្រសក់
- ប៉េងប៉ោះ ៥ផ្លែ
- ត្រសក់ ៣ ផ្លែ
- ស្ពៃក្តោបមួយចំហៀង
- ជីគ្រាប់មុខ
- អំពិលទុំ ១ក្រាម
+របៀបផ្សំគ្រឿងប្រឡាក់ក្បាលត្រី
- ក្បាលត្រីត្រូវលាងទឹកអោយស្អាត
- រួចមកដាក់វាក្នុងចានគ្រោងមួយ ដាក់ ម្សៅរ៉តឌី រឺ ម្សៅប៊ីចេង ស្កសរ អំបិល ច្របល់ជាមួយក្បាលត្រី រួចយកគល់ស្លឹកគ្រៃដាក់ចូលក្នុងក្បាលត្រី
- បន្ទាប់មកទៀតដាក់ស្លឹកក្រូច និងរំដេងចូល
- ទុកវាក្នុងទូរទឹកកក ២នាទី
+របៀបចំហុយត្រី
- ត្រូវប្រើឆ្នាំចំហុយ ដោយដា់ទឹក កន្លះលីត
- ត្រូវដាក់ក្បាលត្រីដែលដាក់ក្នុងទូទឹកកក ទៅក្នុងចានដែក រឺចានធំ
- ត្រូវចំហុយ រយៈពេល ២០ នាទី
+របៀបធ្វើទឹកជ្រលក់ផ្អែម
- ត្រូវប្រើខ្ទះ រឺឆ្នាំង
- ដាក់ខ្ទះលើចង្ក្រាន ដោយបើកភ្លើតិចៗ
- ដាក់ស្ករត្នោត កូរវាអោយឡើង ក្រម៉ៅបន្តិ
- ដាក់ខ្ទឹមស ដែលចិញ្ច្រាំចូល ហើយកូរវាអោយច្អិន
- ដាក់ទឹកត្រីចូល ដាក់ ម្សៅរ៉តឌី រឺ ម្សៅប៊ីចេង
- ដាក់អំពិលទុំចូល កូរវាយអោយសប
- ដាក់សណ្តែកដីលីងចូល
- ភ្លក់មើល អាចថែមតាមចំនូលចិត្ត
+របៀបហាន់បន្លែ
- លាងទឹកសំអាត ត្រសក់ ជីគ្រប់មុខ និងស្ពៃក្តប់
- ត្រសក់ហាន់វាជាចំនិតៗ បេះជីអោយស្អាត ហើយស្ពៃក្តប់បកសំបកជាដំុៗ
+ សូមទស្សនាវិដេអូ
How to make fish steam with sweet source(ត្រីស្រសក់ចំហុយស្លឹកគ្រៃ ទឹកត្រីផ្អែម)
Reviewed by Regional Cooking
on
September 04, 2018
Rating:
No comments: