Fry Crab with peper and chilly (ឆាម្រេចក្តាមស្រែ)

​​​​​​​​​​​​​​               

             ឆាម្រេចក្តាមស្រែ

សូមស្វាគមន៍មកកាន់ Regional Cooking Blogger.ថ្ងៃនេះយើងខ្ញុំនិងលើកយកមុខម្ហូបពិសេស
មួយរបស់ប្រជាជនខ្មែរ ដែលគេពេញនិយមក្នុងការធ្វើហូប យើងអាចធ្វើម្ហូបនេះសំរាប់ បរិភោគបាយថ្ងៃត្រង់ បាយល្ងាច និងអាចរៀបចំសំរាប់ការជួបជុំមិត្តភក្តិ និង​កម្មវិធីផ្សេងៗ​​ ខាងក្រោមនេះគឺជាគ្រឿងផ្សំនិងវិធីចម្អិន

 គ្រឿងផ្សំ
-          ម្សៅរ៉តឌី រឺ ម្សៅប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ

-          ស្កសរ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-          អំបិល ​១/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ឬតិចជាងនេះ
-          ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
-          ខ្ទឹមស ១ មើម
-          ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ ស្លាបព្រាបាយ
-          ក្កាមស្រស់ ០.៣ គីឡូក្រាម (អាចយកលើនេះ)
 
-          ទឹកប្រេងខ្យង ១ ស្លាបព្រាបាយ 
-          ប្រេងឆា ៥ មីលីលីត្រ 
-          ម្ទេសស្រស់ 5ផ្លែ 
-​     ម្រេចម៉ត់ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-     ដើមខ្ទឹមស្រស់ ៥ដើម



+ វិធីចម្អិន   

-          តំបូងរៀបចំគ្រឿង
o   លាងសំអាតក្តាមដោយហែកវារួចរាបទុកដាក់ក្នុងចានមួយផ្នែក
o   ចិញ្រ្ចាំខ្ទឹមសរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
o   ហាន់ម្ទេសស្រស់ជាចំនិតតូចៗរួចដាក់ទុកក្នុងចាន 
 o   ហាន់ដើមខ្ទឹមស្រស់ជាចំនិតតូចៗរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
-          បន្ទាប់មកទៀតចាប់ផ្តើមចម្អិន
o   ដាក់ខ្ទះអោយក្តៅ រួចដាក់ប្រេងឆាចូល
o   ដាក់ខ្ទឹមចិញ្រាំចូល បំពងអោយឈ្ងុយ
o​   រួចដាក់ក្តាមចូល(កូរត្រលប់ទៅមកៗ)
o   ដាក់ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្សៅរតឌី ស្កសរ ប្រេងខ្យង ចូល រួចកូរអោយសប់
o   ដាក់ម្ទេសហាន់ចូល
o   ជាចុងក្រោយដាក់ដើមខ្ទឹមចូល(គ្រាន់ដាក់ហើយត្រឡប់ពីបីត្រប់រួចលើកដាក់ចាន)


+ ការរៀបចំ
-          យកចានពងក្រពើមួយរួចដុះដាក់ចានជាការស្រេច
ការបរិភោគ
                     -          ម្ហូបនេះយើងអាចបរិភោគ​ ម្ហូបពេលថ្ងៃត្រង់ និងពេល​ល្ងាច
+ សូមទស្សនាវីដេអូ 
Fry Crab with peper and chilly (ឆាម្រេចក្តាមស្រែ) Fry Crab with peper and chilly  (ឆាម្រេចក្តាមស្រែ) Reviewed by Regional Cooking on September 21, 2018 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.