Hi..! guys welcome to Regional Cooking blogger. Today we will show you the famous traditional food from Cambodia "howto make Soup Cabbage with Noodle Soup " Cambodian like to cook this food because it easy to cook, good test...! You can make this food for launch, dinner , especially for parties. here are ingredients and instruction...! enjoy...!
Cabbage with Noodle Soup recipes from Cambodia
+ Ingredients
-
Rody or MSG ½ tps
-
Sugar ½ tps
-
Salt ½ tps
-
Garlic 4 g
-
Fish source
1tps
-
Bean Source
1tps
-
Oyster
Source 1tps
-
Pork 0.5 Kg (Can add more)
-
Onion Leaf
-
Cabbage 3g
-
Oil 3 tps
-
Mushroom 1 g
-
Dry shrimp ½ g
-
Black Pepper
½ g
-
Noodle 1 Bag
+ Instructions
-
First clean
pork, clean cabbage, clean dry shrimp and put noodle in water and clean it .
-
Second stew
the garlic, cut up pork and stew it, cut up cabbage. Next mix garlic, pork, MSG, Sugar, Salt, Fish source,
Bean Source, Oyster Source, Oil , Onion Leaf , Mushroom , Black Pepper, Noodle all together
-
After
that put mix all ingredients into
Cabbage, Leave some to put outside of cabbage .
-
Then boiled
it 30mn. After that test it. Enjoy it..!
ស្ងោស្ពៃក្តោបជាមួយសាច់ជ្រូក និង មីសួ
សូមស្វាគមន៍មកកាន់ Regional Cooking Blogger. ថ្ងៃនេះយើងខ្ញុំនិងលើកយកមុខម្ហូបពិសេសមួយរបស់ប្រជាជនខ្មែរ
ដែលគេពេញនិយមក្នុងការធ្វើហូប យើងអាចធ្វើម្ហូបនេះសំរាប់ បរិភោគបាយថ្ងៃត្រង់
បាយល្ងាច និងអាចរៀបចំសំរាប់ការជួបជុំមិត្តភក្តិ និងកម្មវិធីផ្សេងៗ ខាងក្រោមនេះគឺជាគ្រឿងផ្សំនិងវិធីចម្អិន
+ គ្រឿងផ្សំ
-
ម្សៅរ៉តឌី រឺ ម្សៅប៊ីចេង ១
ស្លាបព្រាកាហ្វេរ
-
ស្កសរ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេរ
-
អំបិល ១/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេរ
-
ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
-
ខ្ទឹមស ១ មើម
-
ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ ស្លាបព្រាបាយ
-
សាច់ជ្រូក ០.២ ក្រាម (អាចយកលើនេះ)
-
បន្លែស្ពៃក្តោប ០.៣ ក្រាម (អាចយកលើនេះ)
-
ទឹកប្រេងខ្យង ១
ស្លាបព្រាបាយ
-
ប្រេងឆា ៥ មីលីលីត្រ
-
ដើមខ្ទឹម ២គល់
-
បង្គាក្រៀម ១ ក្រាម
-
ផ្សិតខ្មៅ ១/២ ក្រាម
-
ម្រេច ខ្មៅ ១/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេរ
-
មីសូ
+ វិធីចម្អិន
-
ដំបូងរៀបចំគ្រឿង
o
លាងសំអាត បន្លែ សាច់ រួចរាបទុកដាក់ក្នុងចានមួយផ្នែក
o
ហាន់សាច់ជ្រូកជាបន្ទះស្តើងៗរួចចិញ្រ្ចាំសាច់ជ្រូកដាក់ទុកក្នុងចាន
o
ហាន់ស្ពៃក្តោបរាងជាផ្កាយរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
o
ហាន់ដើមខ្ទឹមជាកង់ៗរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
o
ចិញ្រ្ចាំខ្ទឹមសរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
o
ហាន់ផ្សិតខ្មៅជាចំនិតតូចៗ
o
ត្រាំទឹកមីសូ
រួចកាត់វាខ្លីៗ
-
បន្ទាប់មក យើងចាប់ផ្តើមលាយគ្រឿង
o
យកចានគ្រោងធំមួយ រួចដាក់ សាច់ជ្រូកចិញ្រ្ចាំ ខ្ទឹមសចិញ្រ្ចាំ ម្សៅរ៉តឌី
ស្កសរ អំបិល ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ទឹកប្រេងខ្យង ប្រេងឆា ដើមខ្ទឹម បង្គាក្រៀម
ផ្សិតខ្មៅ ម្រេចខ្មៅ មីសូ រួចច្របល់បញ្ជូលគ្នាអោយសព្វ។
o
រួចយកស្ពៃក្តោបដែលកាត់រួច
មក ដោយយកគ្រឿងដែលបានច្របល់
បញ្ជូលគ្នានុះដាក់ចូលទៅក្នុងជាការស្រេច. ទុកសាច់គ្រឿងដែលនូវសល់ដាក់នៅខាងក្រៅផង
-
បន្ទាប់មកទៀតចាប់ផ្តើមចម្អិន
o
ដាក់ដាំទឹកប្រមាណ ១ លីត្រ
អោយពុះ
o
ដាក់សាច់គ្រឿងដែលនូវសល់ពីដាក់ក្នុងស្ពៃក្តោប
ដាំអោយពុះ
o
រួចដាក់ស្ពៃក្តោបដែលញត់សាច់គ្រឿងចូល រំងាស់២០
នាទី
o
ជាចុងក្រោយភ្លក់មើលរស់ជាតិ
តាមចំនូលចិត្ត រូចដួសដាក់ក្នុងចានជាការស្រេច
+សូមទស្សនាវីដេអូ
Cabbage with Noodle Soup (ស្ងោស្ពៃក្តោបជាមួយសាច់ជ្រូក និង មីសួ)
Reviewed by Regional Cooking
on
August 02, 2018
Rating:
No comments: