Cabbage with Noodle Soup (ស្ងោស្ពៃក្តោបជាមួយសាច់ជ្រូក និង មីសួ)





       
Hi..! guys welcome to Regional Cooking blogger. Today we will show you the famous traditional food from Cambodia "howto make Soup Cabbage with Noodle Soup " Cambodian like to cook this food because it easy to cook, good test...! You can make this food for launch, dinner , especially for parties. here are ingredients and instruction...! enjoy...!
    
        Cabbage with Noodle Soup recipes from Cambodia 
    
+ Ingredients
-          Rody or MSG ½ tps
-          Sugar  ½ tps
-          Salt  ​½  tps
-          Garlic  4 g
-          Fish source 1tps
-          Bean Source 1tps
-          Oyster Source 1tps
-          Pork 0.5 Kg (Can add more)

 -          Onion Leaf
-          Cabbage 3g


-          Oil 3 tps 
-          Mushroom 1 g

-          Dry shrimp   ½ g

-          Black Pepper ½ g
-          Noodle 1 Bag 

+ Instructions
-          First clean pork, clean cabbage, clean dry shrimp and put noodle in water and clean it .
-          Second stew the garlic, cut up pork and stew it, cut up cabbage. Next mix   garlic, pork, MSG, Sugar, Salt, Fish source, Bean Source, Oyster Source, Oil , Onion Leaf , Mushroom , Black Pepper, Noodle  all together

-       After that  put mix all ingredients into Cabbage, Leave some to put outside of cabbage .

-          Then boiled it 30mn. After that test it. Enjoy it..!  





ស្ងោស្ពៃក្តោបជាមួយសាច់ជ្រូក និង មីសួ
សូមស្វាគមន៍មកកាន់ Regional Cooking Blogger. ថ្ងៃនេះយើងខ្ញុំនិងលើកយកមុខម្ហូបពិសេសមួយរបស់ប្រជាជនខ្មែរ ដែលគេពេញនិយមក្នុងការធ្វើហូប យើងអាចធ្វើម្ហូបនេះសំរាប់ បរិភោគបាយថ្ងៃត្រង់ បាយល្ងាច និងអាចរៀបចំសំរាប់ការជួបជុំមិត្តភក្តិ និង​កម្មវិធីផ្សេងៗ​​ ខាងក្រោមនេះគឺជាគ្រឿងផ្សំនិងវិធីចម្អិន




+ គ្រឿងផ្សំ

-          ម្សៅរ៉តឌី រឺ ម្សៅប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេរ

-          ស្កសរ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេរ
-          អំបិល ​១/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេរ
-          ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
-          ខ្ទឹមស ១ មើម
-          ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ ស្លាបព្រាបាយ
-          សាច់ជ្រូក ០.២ ក្រាម (អាចយកលើនេះ)
-           បន្លែស្ពៃក្តោប ០.៣ ក្រាម (អាចយកលើនេះ)
-          ទឹកប្រេងខ្យង ១ ស្លាបព្រាបាយ
-          ប្រេងឆា ៥ មីលីលីត្រ
-          ដើមខ្ទឹម ២គល់
-          បង្គាក្រៀម ១ ក្រាម
-          ផ្សិតខ្មៅ ១/២ ក្រាម
-          ម្រេច ខ្មៅ ១/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេរ
-          មីសូ
+ វិធីចម្អិន
-          ដំបូងរៀបចំគ្រឿង
o   លាងសំអាត បន្លែ សាច់ រួចរាបទុកដាក់ក្នុងចានមួយផ្នែក
o   ហាន់សាច់ជ្រូកជាបន្ទះស្តើងៗរួចចិញ្រ្ចាំសាច់ជ្រូកដាក់ទុកក្នុងចាន
o   ហាន់ស្ពៃក្តោបរាងជាផ្កាយរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
o   ហាន់ដើមខ្ទឹមជាកង់ៗរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
o   ចិញ្រ្ចាំខ្ទឹមសរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
o   ហាន់ផ្សិតខ្មៅជាចំនិតតូចៗ
o   ត្រាំទឹកមីសូ រួចកាត់វាខ្លីៗ
-          បន្ទាប់មក យើងចាប់ផ្តើមលាយគ្រឿង
o   យកចានគ្រោងធំមួយ រួចដាក់ សាច់ជ្រូកចិញ្រ្ចាំ ខ្ទឹមសចិញ្រ្ចាំ ម្សៅរ៉តឌី
ស្កសរ អំបិល ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ទឹកប្រេងខ្យង ប្រេងឆា ដើមខ្ទឹម បង្គាក្រៀម
ផ្សិតខ្មៅ ម្រេចខ្មៅ មីសូ  រួចច្របល់បញ្ជូលគ្នាអោយសព្វ។
o   រួចយកស្ពៃក្តោបដែលកាត់​រួច មក ដោយយកគ្រឿងដែលបានច្របល់
បញ្ជូលគ្នានុះដាក់ចូលទៅក្នុងជាការស្រេច. ទុកសាច់គ្រឿងដែលនូវសល់ដាក់នៅខាងក្រៅផង
-          បន្ទាប់មកទៀតចាប់ផ្តើមចម្អិន
o   ដាក់ដាំទឹកប្រមាណ ១ លីត្រ អោយពុះ
o   ដាក់សាច់គ្រឿងដែលនូវសល់ពីដាក់ក្នុងស្ពៃក្តោប ដាំអោយពុះ
o    រួចដាក់ស្ពៃក្តោបដែលញត់សាច់គ្រឿងចូល រំងាស់២០ នាទី
o   ជាចុងក្រោយភ្លក់មើលរស់ជាតិ តាមចំនូលចិត្ត​ រូចដួសដាក់ក្នុងចានជាការស្រេច



 
+សូមទស្សនាវីដេអូ

Cabbage with Noodle Soup (ស្ងោស្ពៃក្តោបជាមួយសាច់ជ្រូក និង មីសួ) Cabbage with Noodle Soup (ស្ងោស្ពៃក្តោបជាមួយសាច់ជ្រូក និង មីសួ) Reviewed by Regional Cooking on August 02, 2018 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.