Cambodia Traditional Beef Steak (សាច់គោអាំងទឹកប្រហុក បែបប្រពៃណីខ្មែរ)

Hi..! guys welcome to Regional Cooking blogger. Today we will show you the famous traditional food from Cambodia "Cambodia traditional Beef steak" Cambodian like to cook this food because it easy to cook, good test...! You can make this food for launch, dinner , especially for parties. here are ingredients and instruction...! enjoy...!

+ Ingredients
-          Rody or MSG ½ tps
-          Sugar  ½ tps
-          Salt  ​½  tps
-          chilly 3 pies (Can add more)
-          Garlic  4 g
-          brohok or  fish source 5g
-          Beef 0.5 Kg (Can add more)
-          Green 5 pies
-          Limon 3 pies
-          Lemongrass 4 pies
-          Butter or  oil 5 ml 
+ Instructions
-          Source Instruction
o   Roast garlic and chilly together
o   Cut green eggplant as small pies
o   Stew prohok
-          Make source
o   Mix garlic, chilly, rody, sugar, salt , green eggplant all together.
o   Get to plate put lemon
o   Put water
-          Make Beef
o   Beef cut  pies
o   Put oil
o   Fried beef
o   Put in plate
o   Put source 



សាច់គោអាំងទឹកប្រហុក បែបប្រពៃណីខ្មែរ
     សូមស្វាគមន៍មកកាន់ Regional Cooking Blogger. ថ្ងៃនេះយើងខ្ញុំនិងលើកយកមុខម្ហូបពិសេសមួយរបស់ប្រជាជនខ្មែរ ដែលគេពេញនិយមក្នុងការធ្វើហូប យើងអាចធ្វើម្ហូបនេះសំរាប់ ក្លែម បរិភោគបាយថ្ងៃត្រង់ បាយល្ងាច និងអាចរៀបចំសំរាប់ការជួបជុំមិត្តភក្តិ និង​កម្មវិធីផ្សេងៗ​​ ​    

+ គ្រឿងផ្សំ
-          ម្សៅរ៉តឌី រឺ ម្សៅប៊ីចេង ១/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-          ស្កសរ ១/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-          អំបិល ​១/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-          ម្ទេស ៣ ផ្លែ(យើងអាចថែមបានតាំចំនូលចិត្ត)
-          ខ្ទឹមស ១ មើម
-          ប្រហុកខ្មែរ ៥ ក្រាម
-          សាច់គោខ្មែរ យកសាច់ផុយសំរាប់អាំង ០.៥ គីឡូក្រាម (អាចយកលើនេះ)
-          ត្រប់ស្រួយ ៥ ផ្លែ
-          ក្រូចឆ្មា ៣ផ្លែ 
-          គល់ស្លឹកគ្រៃ ៤ គល់ 
_          ជីគ្រប់មុខ ៣ក្រាម

-          ប៊ឺ(ប្រេងឆា) ៥ មីលីលីត្រ

-          ទឹកដាំពុះ ១០ មីលីលីត្រ
 

+ វិធីធ្វើទឹកប្រហុក
-          តំបូងរៀបចំគ្រឿងសំរាប់លាយទឹកប្រហុក
o   រំលីង ម្ទេសនិងខ្ទឹមសជាមួយគ្នាអោឆ្អិន រួចដួសទុក
o   ហាន់ត្រប់ស្រួយជាចំនិតៗរួចដួសទុក
o   ចិញ្រ្ចាំប្រហុកអោយម៉ដ្ឋរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
o   ហាន់ក្រូចឆ្មាជាចំនិតៗរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
o   ហាន់ជីក្រប់មុខរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
-          បន្ទាប់មកទៀតចាប់ផ្តើមលាយទឹកប្រហុក
o   បុកម្ទេស​ ខ្ទឹមស អំបិល ម្សៅរ៉តឌី រឺ ម្សៅប៊ីចេង ស្កសរជាមួយគ្នាអោយម៉ដ្ឋ
o   ដាក់ត្រប់ ជីគ្រប់មុខ និងប្រហុកចូលច្របល់ជាមួយគ្នា
o   បន្ទា​ប់មកដួសដាក់ចានគ្រោង ហើយច្របាច់ក្រូចឆ្មាចូល ហើយចាក់ទឹកឆ្អិនចូល កូរអោយសព្វ ភ្លក់មើលទៅតាមរស់ជាតិដែលចង់បាន រួចទុកមួយឡែក
+ វិធីអាំងសាច់គោ
-          លាងសាច់គោអោយបានស្អាត
-          ហាន់ជាកង់ធំប្រហែល ៣ឆ្នាប់ដៃ
-          ប្រលាក់អំបិលតិចៗ និងអាចថែមម្រេចម៉ដ្ឋតិចៗក៍បាន
-          ដាក់ខ្ទះអោយក្តៅ រួចដាក់ប៊ឺ រឺប្រេងឆាចូល
-          បន្ទាប់មកដាក់សាច់គោចូល
-          ប្រហែលជា៤ ទៅ៥ វិនាទីត្រលប់ទៅម្ខាង( ជាទូទៅគេចម្អិននៅឈាមតិចៗ តែអាចដាក់ឆ្អិនតាមតំរូវការ)
+ ការរៀបចំ
-          ហាន់សាច់គោជាចំនិតស្តើងៗ រួចដាក់លើចានសំប៉ែត
-      យកទឹកប្រហុកដែលបានលាយរួចដួសមួយស្លាបព្រា
      បាយ ស្រោចពីលើ
+ ការបរិភោគ
-          ម្ហូបនេះយើងអាចបរិភោគ ជាម្ហូបក្លែម
-   ម្ហូបពេលថ្ងៃត្រង់ និងពេល​ល្ងាច  


+ សូមទស្សនាវីដេអូ




Cambodia Traditional Beef Steak (សាច់គោអាំងទឹកប្រហុក បែបប្រពៃណីខ្មែរ) Cambodia Traditional Beef Steak (សាច់គោអាំងទឹកប្រហុក បែបប្រពៃណីខ្មែរ) Reviewed by Regional Cooking on June 25, 2018 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.