Fried beef and rat-ear with big ants (ឆាសាច់គោពងអង្រ្កង ជាមួយស្រសាំងទាប)


Hi..! guys welcome to Regional Cooking blogger. Today we will show you the famous traditional food from Cambodia "Cooking beef and rat-ear with big ants recipes from Cambodia " Cambodian like to cook this food because it easy to cook, good test...! You can make this food for launch, dinner , here are ingredients and instruction...! enjoy...!


+ Ingredients
-          Rody or MSG ½ tps
-          Sugar  ½ tps

-          chilly 3 pies (Can add more)
-          Garlic  4 g
-          Fish source 1tps
-          Bean Source 1tps
-          Oyster Source 1tps
-          Beef 0.5 Kg (Can add more)
-          Rat-ear 0.2 Kg
-          Tomato 3g

-          Big Ants 3g
-          Oil 3 tps 

-​​​​      Black Pepper. 
+ Instructions
-         First clean big red ant , clean beef, clean rat-ear. Second stew the garlic, cut up beef , cut up tomato. Next put pan and oil , fried the garlic ,put beef , put MSG, Sugar, Salt, Fish source, Bean Source, Oyster Source all together. Then put it on  prepare tomato, rat-ear  and test it. Enjoy it…! 



សាច់គោឆាពងអង្រ្កងសាច់គោជាមួយស្រសាំងទាប


សូមស្វាគមន៍មកកាន់ Regional Cooking Blogger. ថ្ងៃនេះយើងខ្ញុំនិងលើកយកមុខម្ហូបពិសេសមួយរបស់ប្រជាជនខ្មែរ ដែលគេពេញនិយមក្នុងការធ្វើហូប យើងអាចធ្វើម្ហូបនេះសំរាប់ បរិភោគបាយថ្ងៃត្រង់ បាយល្ងាច និងអាចរៀបចំសំរាប់ការជួបជុំមិត្តភក្តិ និង​កម្មវិធីផ្សេងៗ​​ ខាងក្រោមនេះគឺជាគ្រឿងផ្សំនិងវិធីចម្អិន

        + គ្រឿងផ្សំ
-          ម្សៅរ៉តឌី រឺ ម្សៅប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-          ស្កសរ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-          អំបិល ​១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-          ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
-          ខ្ទឹមស ១ មើម
-          ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ ស្លាបព្រាបាយ
-          សាច់គោខ្មែរ យកសាច់ផុយសំរាប់ឆា ០.៣ គីឡូក្រាម (អាចយកលើនេះ)
-           បន្លែក្រសាំងទាប ០.៣ គីឡូក្រាម (អាចយកលើនេះ)
-          ទឹកប្រេងខ្យង ១ ស្លាបព្រាបាយ
-          អង្ក្រង ០.១ គីឡូក្រាម (អាចយកលើនេះ)
-          ប្រេងឆា ៥ មីលីលីត្រ
-          ម្ទេសស្រស់ ៣ផ្លែ
-     ម្រេចម៉ត់
-          ប៉េងប៉ោះ ២ផ្លែ

-          ដើមខ្ទឹម ២គល់
+ វិធីចម្អិន

-          តំបូងរៀបចំគ្រឿង
o   លាងសំអាត បន្លែ សាច់ រួចរាបទុកដាក់ក្នុងចានមួយផ្នែក
o   ហាន់សាច់គោជាបន្ទះស្តើងៗរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
o   ហាន់ប៉េងប៉ោះជាបន្ទះស្តើងៗរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
o   ហាន់ដើមខ្ទឹមជាកង់ៗរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
o   ចិញ្រ្ចាំខ្ទឹមសរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
-          បន្ទាប់មកទៀតចាប់ផ្តើមចម្អិន
o   ដាក់ខ្ទះអោយក្តៅ រួចដាក់ប្រេងឆាចូល
o   ដាក់ខ្ទឹមចិញ្រាំចូល បំពងអោយឈ្ងុយ រួចដាក់សាច់គោចូល(កុំអោយសាច់គោឆ្អិនពេក)
o   ដាក់ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្សៅរតឌី ស្កសរ ប្រេងខ្យង ចូល រួចកូរអោយសប់
o   ដាក់ពងអង្ក្រងចូល ហើយកូរអោយសប់
o   ជាចុងក្រោដាក់បន្លែក្រសាំងទាបចូល (គ្រាន់ដាក់ហើយត្រឡប់ពីបីត្រប់រួចលើកដាក់ចាន)
+ ការរៀបចំ
-          យកចានពងក្រពើមួយ រួចរបៀបចំប៉េងប៉ោះដែលហាន់រួច
-          ដួសឆាចេញពីខ្ទះមកដាក់ពីលើ រួរោយដើមខ្ទឹមនិងម្ទេសហាន់ជាការស្រេច
+ ការបរិភោគ
-          ម្ហូបនេះយើងអាចបរិភោគ​ ម្ហូបពេលថ្ងៃត្រង់ និងពេល​ល្ងាច
 
+​សូមទស្សនាវីដេអូ




Fried beef and rat-ear with big ants (ឆាសាច់គោពងអង្រ្កង ជាមួយស្រសាំងទាប) Fried beef and rat-ear with  big ants (ឆាសាច់គោពងអង្រ្កង ជាមួយស្រសាំងទាប) Reviewed by Regional Cooking on August 01, 2018 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.