Hi..! guys welcome to Regional Cooking blogger. Today we will show you the famous traditional food from Cambodia "Cooking beef and rat-ear with big ants recipes from Cambodia " Cambodian like to cook this food because it easy to cook, good test...! You can make this food for launch, dinner , here are ingredients and instruction...! enjoy...!
+ Ingredients
-
Rody or MSG ½ tps
-
Sugar ½ tps
-
chilly 3 pies (Can add more)
-
Garlic 4 g
-
Fish source
1tps
-
Bean Source
1tps
-
Oyster
Source 1tps
-
Beef 0.5 Kg (Can add more)
-
Rat-ear 0.2
Kg
-
Tomato 3g
-
Big Ants 3g
-
Oil 3 tps
- Black Pepper.
+ Instructions
- First clean
big red ant , clean beef, clean rat-ear. Second stew the garlic, cut up beef ,
cut up tomato. Next put pan and oil , fried the garlic ,put beef , put MSG, Sugar,
Salt, Fish source, Bean Source, Oyster Source all together. Then put it on prepare tomato, rat-ear and test it. Enjoy it…!
សាច់គោឆាពងអង្រ្កងសាច់គោជាមួយស្រសាំងទាប
សូមស្វាគមន៍មកកាន់ Regional Cooking Blogger. ថ្ងៃនេះយើងខ្ញុំនិងលើកយកមុខម្ហូបពិសេសមួយរបស់ប្រជាជនខ្មែរ
ដែលគេពេញនិយមក្នុងការធ្វើហូប យើងអាចធ្វើម្ហូបនេះសំរាប់ បរិភោគបាយថ្ងៃត្រង់
បាយល្ងាច និងអាចរៀបចំសំរាប់ការជួបជុំមិត្តភក្តិ និងកម្មវិធីផ្សេងៗ ខាងក្រោមនេះគឺជាគ្រឿងផ្សំនិងវិធីចម្អិន
+ គ្រឿងផ្សំ
+ គ្រឿងផ្សំ
-
ម្សៅរ៉តឌី រឺ ម្សៅប៊ីចេង ១
ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-
ស្កសរ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-
អំបិល ១
ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-
ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
-
ខ្ទឹមស ១ មើម
-
ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ ស្លាបព្រាបាយ
-
សាច់គោខ្មែរ
យកសាច់ផុយសំរាប់ឆា ០.៣ គីឡូក្រាម (អាចយកលើនេះ)
-
បន្លែក្រសាំងទាប ០.៣ គីឡូក្រាម (អាចយកលើនេះ)
-
ទឹកប្រេងខ្យង ១
ស្លាបព្រាបាយ
-
អង្ក្រង ០.១ គីឡូក្រាម (អាចយកលើនេះ)
-
ប្រេងឆា ៥ មីលីលីត្រ
-
ម្ទេសស្រស់ ៣ផ្លែ
- ម្រេចម៉ត់
-
ប៉េងប៉ោះ ២ផ្លែ
- ដើមខ្ទឹម ២គល់
-
តំបូងរៀបចំគ្រឿង
o
លាងសំអាត បន្លែ សាច់ រួចរាបទុកដាក់ក្នុងចានមួយផ្នែក
o
ហាន់សាច់គោជាបន្ទះស្តើងៗរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
o
ហាន់ប៉េងប៉ោះជាបន្ទះស្តើងៗរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
o
ហាន់ដើមខ្ទឹមជាកង់ៗរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
o
ចិញ្រ្ចាំខ្ទឹមសរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
-
បន្ទាប់មកទៀតចាប់ផ្តើមចម្អិន
o
ដាក់ខ្ទះអោយក្តៅ
រួចដាក់ប្រេងឆាចូល
o
ដាក់ខ្ទឹមចិញ្រាំចូល
បំពងអោយឈ្ងុយ រួចដាក់សាច់គោចូល(កុំអោយសាច់គោឆ្អិនពេក)
o
ដាក់ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ
ម្សៅរតឌី ស្កសរ ប្រេងខ្យង ចូល រួចកូរអោយសប់
o
ដាក់ពងអង្ក្រងចូល
ហើយកូរអោយសប់
o
ជាចុងក្រោដាក់បន្លែក្រសាំងទាបចូល
(គ្រាន់ដាក់ហើយត្រឡប់ពីបីត្រប់រួចលើកដាក់ចាន)
+ ការរៀបចំ
-
យកចានពងក្រពើមួយ រួចរបៀបចំប៉េងប៉ោះដែលហាន់រួច
-
ដួសឆាចេញពីខ្ទះមកដាក់ពីលើ
រួរោយដើមខ្ទឹមនិងម្ទេសហាន់ជាការស្រេច
+ ការបរិភោគ
-
ម្ហូបនេះយើងអាចបរិភោគ ម្ហូបពេលថ្ងៃត្រង់
និងពេលល្ងាច
+សូមទស្សនាវីដេអូ
Fried beef and rat-ear with big ants (ឆាសាច់គោពងអង្រ្កង ជាមួយស្រសាំងទាប)
Reviewed by Regional Cooking
on
August 01, 2018
Rating:
No comments: