Fish Snak Soup (ស្ងោជ្រក់ត្រីរ៉ស់ បែបប្រពៃណី)








ស្ងោជ្រក់ត្រីរ៉ស់ បែបប្រពៃណី
សូមស្វាគមន៍មកកាន់ Regional Cooking Blogger. ថ្ងៃនេះយើងខ្ញុំនិងលើកយកមុខម្ហូបពិសេសមួយរបស់ប្រជាជនខ្មែរ ដែលគេពេញនិយមក្នុងការធ្វើហូប យើងអាចធ្វើម្ហូបនេះសំរាប់ បរិភោគបាយថ្ងៃត្រង់ បាយល្ងាច និងអាចរៀបចំសំរាប់ការជួបជុំមិត្តភក្តិ និង​កម្មវិធីផ្សេងៗ​​ ខាងក្រោមនេះគឺជាគ្រឿងផ្សំនិងវិធីចម្អិន

+ គ្រឿងផ្សំ

-          ម្សៅរ៉តឌី រឺ ម្សៅប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេរ



-          ស្កសរ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេរ


-          អំបិល ​១/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេរ
-          ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ

-          ខ្ទឹមស ១ មើម
-          ត្រីរ៉ស់ ១គីឡូក្រាម 

 
-          ដើមខ្ទឹម ២គល់
-          គល់ស្លឹកគ្រៃ ២គល់
-          ស្លឹកក្រូច ៥សន្លឹក
-     រំដេង ២ដុំ
-          ម្ទេសស្រស់ ៣ផ្លែ
-          ជីវ៉ាន់ស៊ុយ និងនាងវង 
-    អង្ករ  ២​ស្លាបព្រាបាយ







​      + របៀបរៀបចំ
                    -   ត្រីរ៉ស់ត្រូវយកមកស្រកាអោយស្អាត រួចលាងទឹកអោយស្អាត ហើយកាត់ជាកង់តូចៗ 
                    
                    -   ត្រូវលាងសម្អាត គល់ស្លឹកគ្រៃ ស្លឹក្រូច រំដេង ជីវ៉ាន់ស៊ុយ និងនាងវង ស្លឹកខ្ទឹម និងម្ទេសស្រស់ ទុកក្នុងចាន​
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​                    -   ដំមើមខ្ទឹមអោយបែក រួចយកសំបកច្រញ ទុកដាក់ក្នុងចាន មួយ
                            

​   + របៀបចម្អិន
 ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​                  - ដាក់ទឹកចំនុះ 0.៥ លីត្រចូលទៅក្នុងឆ្នាំង ដាក់ រំដេង(ដំអោយបែក) ដាក់គល់ស្លឹកគ្រៃ ដាក់ខ្ទឹម ដាក់អង្ករ ដាក់ស្លឹកក្រូច រំងាស់អោយពុះ
​​                   - ដាក់ត្រីចូល ទុកអោយពុះ
                   - ចាក់ទឹកត្រី អំបិល​ ម្សៅរ៉តឌី រឺ ម្សៅប៊ីចេង ស្កសរ ចូល រួចទុកអោយពុះ
                  - ភ្លក់មើលតាមរស់ជាតិដែលចង់បាន (យើងអាចធ្វើជ្រក់ថែមក៍បាន)
                  - ដួសដាក់ចានសំរាប់បរិភោគជាការស្រេច
               

​   + ទស្សនាវីដេអូ
Fish Snak Soup (ស្ងោជ្រក់ត្រីរ៉ស់ បែបប្រពៃណី) Fish Snak Soup (ស្ងោជ្រក់ត្រីរ៉ស់ បែបប្រពៃណី) Reviewed by Regional Cooking on September 05, 2018 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.