ចៀនប៉េងប៉ោះញាត់សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ
សូមស្វាគមន៍មកកាន់ Regional Cooking
Blogger. ថ្ងៃនេះយើងខ្ញុំនិងលើកយកមុខ
ម្ហូបពិសេសមួយរបស់ប្រជាជនខមែរ
ដែលគេពេញនិយមក្នុងការធ្វើហូប យើងអាចធ្វើម្ហូបនេះសំរាប់ បរិភោគបាយថ្ងៃត្រង់
បាយល្ងាច និងអាចរៀបចំសំរាប់ការជួបជុំមិត្តភក្តិ និងកម្មវិធីផ្សេងៗ ខាងក្រោមនេះគឺជាគ្រឿងផ្សំនិងវិធីចម្អិន
+ គ្រឿងផ្សំ
-
- ម្សៅរ៉តឌី រឺ ម្សៅប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្កសរ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- អំបិល ១/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ឬតិចជាងនេះ
- ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
- ខ្ទឹមស ១ មើម
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ ស្លាបព្រាបាយ
- សាច់ជ្រូកស្រស់ ០.៣ គីឡូក្រាម (អាចយកលើនេះ)
- ទឹកប្រេងខ្យង ១ ស្លាបព្រាបាយ
- ប្រេងឆា ៥ មីលីលីត្រ
- ម្រេចម៉ត់ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ដើមខ្ទឹមស្រស់ ៥ដើម
- ប៉េងប៉ោះ ៤ផ្លែ
- បង្គាក្រៀម ១ក្រាម
- - តំបូងរៀបចំគ្រឿង
o លាងសំអាតសាច់ជ្រូករួចចិញ្ច្រាំអោយម៉ត់ដាក់ក្នុងចានមួយផ្នែក
o លាងសំអាតប៉េងប៉ោះ ចិតក្បាលចេញឆ្កៀរយកគ្រាប់ចេញ
o ចិញ្រ្ចាំខ្ទឹមសរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
o យកបង្គាគ្រាមមកត្រាំទឹក
o ហាន់ដើមខ្ទឹមស្រស់ជាចំនិតតូចៗរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
o យកចានក្រោងមួយ ចាក់សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ ខ្ទឹមស ចិញ្រ្ចាំ ដាក់ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្សៅរតឌី ស្កសរ ប្រេងខ្យង ម្រេចម៉ត់ បង្គាក្រៀម ចូល រួចកូរអោយសប់
o បន្ទាប់មកយកវាទៅញាត់ចូលប៉េងប៉ោះដែលបានឆ្កៀរគ្រាប់ចេញ
- បន្ទាប់មកទៀតចាប់ផ្តើមចម្អិន
o ដាក់ខ្ទះអោយក្តៅ រួចដាក់ប្រេងឆាចូល
o ដាក់ប៉េងប៉ោះដែលបានញាត់សាច់ជ្រូកចូលមកចៀន អោយទាល់តែឆ្អិនជាការស្រេច
+ ការរៀបចំ
- យកចានពងក្រពើមួយរួចដុះដាក់ចានជាការស្រេច
+ ការបរិភោគ
- ម្ហូបនេះយើងអាចបរិភោគ ម្ហូបពេលថ្ងៃត្រង់
និងពេលល្ងាច
+ សូមទស្សនាវីដេអូ
Fry tomato with pork and shrimp ( ចៀន ប៉េងប៉ោះ ញាត់សាច់ ជ្រូកចិញ្ច្រាំ)
Reviewed by Regional Cooking
on
September 25, 2018
Rating:
No comments: