មាន់ដុតទឹកដូងជាមួយត្រយោងចេក
សូមស្វាគមន៍មកកាន់ Regional Cooking
Blogger. ថ្ងៃនេះយើងខ្ញុំនិងលើកយកមុខ
ម្ហូបពិសេសមួយរបស់ប្រជាជនខមែរ
ដែលគេពេញនិយមក្នុងការធ្វើហូប យើងអាចធ្វើម្ហូបនេះសំរាប់ បរិភោគបាយថ្ងៃត្រង់
បាយល្ងាច និងអាចរៀបចំសំរាប់ការជួបជុំមិត្តភក្តិ និងកម្មវិធីផ្សេងៗ ខាងក្រោមនេះគឺជាគ្រឿងផ្សំនិងវិធីចម្អិន
+ គ្រឿងផ្សំ
-
- ម្សៅរ៉តឌី រឺ ម្សៅប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្កសរ ៥ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- អំបិល ១/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ឬតិចជាងនេះ
- ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
- ខ្ទឹមស ៥ មើម
- ស្លឹកគ្រៃ ៥គល់
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ ស្លាបព្រាបាយ
- សាច់មាន់មួយចំហៀង ឬ(អាចយកលើនេះ)
- ទឹកប្រេងខ្យង ១ ស្លាបព្រាបាយ
- ប្រេងឆា ៥ មីលីលីត្រ
- ម្ទេស ១០ ផ្លែ
- ក្រូចឆ្មា ៥ ផ្លែ
- ទឹកដូង ១ផ្លែ
- ត្រយោងចេក ១ផ្លែ
- - តំបូងរៀបចំគ្រឿង
o លាងសំអាតសាច់មាន់រួអង្កន់ស្តើងៗទុកដាក់ក្នុងចានមួយផ្នែក
o លាងសំអាតគល់ស្លឹកគ្រៃ ហើយហាន់ជាកង់ៗ ទុកដាក់ក្នុងចានមួយផ្នែក
o លាងទឹកត្រយោងចេករួច ច្រៀកជាកង់ៗទុកដាក់ក្នុងចានមួយផ្នែក
o ដូងកាប់យកតែទឹក
o គល់ស្លឹកគ្រៃ និង ខ្ទឹមសបកសំបកទុកក្នុងចាន
o ក្រូចឆ្មាហាន់យកបន្ទះស្តើងរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
- បន្ទាប់មកទៀតចាប់ផ្តើមប្រឡាក់គ្រឿងមាន់
o យកចានក្រោងមួយរួចដាក់មាន់ចូល ដោយដាក់ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្សៅរតឌី ស្កសរ ប្រេងខ្យង ចូល រួចកូរអោយសប់
o គ្រប់ទុក ១៥ នាទីដើម្បីអោយចូលជាតិ
- បន្ទាប់មកទៀតចាប់ផ្តើមបុកទឹកត្រីកោះកុង
o ដាក់ម្ទេសខ្ទឹមសដែលបក អំបិល ស្ករស រ៉តដី រឹ ប៊ីចេង ចូលក្នុងត្បាល់ រួចបុកអោយម៉ត់
o ជាចុងក្រោយច្របាច់ក្រូចឆ្មាចូល ភ្លក់មើលរស់ជាតិតាមតម្រូវការ រួចទុកក្នុងចាន់មួយផ្នែក
- បន្ទាប់មកទៀតចាប់ផ្តើមចម្អិន
o ដាក់ឆ្នាំងដោយរៀបស្លឹកគ្រៃ និងមើមខ្ទឹមនៅ និងត្រយោងចេក ខាងក្រោម
o រួចដាក់មាន់ដែលបានប្រឡាក់ពីលើចាក់ប្រេងឆាចូល រួចបិទគំរប ៥នាទី ហើយដុតភ្លើងអោយក្តៅជាប់
o រួចចាក់ទឹកដូងចូល
o បន្តដុតភ្លើងរហូត ៣០នាទី
+ ការរៀបចំ
- យកចានសំប៉ែតមួយរួចដុះដាក់ចានជាការស្រេច
+ ការបរិភោគ
- ម្ហូបនេះយើងអាចបរិភោគ ម្ហូបពេលថ្ងៃត្រង់
និងពេលល្ងាច
+សូមទស្សនាវីដេអូ
Roast Chicken with banana flower and Coconut (មាន់ដុត ទឹកដូងជា មួយត្រយោងចេក)
Reviewed by Regional Cooking
on
September 25, 2018
Rating:
No comments: