ឆាសាច់ជ្រូកជាមួយផ្សិតចំបើង
សូមស្វាគមន៍មកកាន់ Regional Cooking Blogger. ថ្ងៃនេះយើងខ្ញុំនិងលើកយកមុខម្ហូបពិសេសមួយរបស់ប្រជាជនខមែរ
ដែលគេពេញនិយមក្នុងការធ្វើហូប យើងអាចធ្វើម្ហូបនេះសំរាប់ បរិភោគបាយថ្ងៃត្រង់
បាយល្ងាច និងអាចរៀបចំសំរាប់ការជួបជុំមិត្តភក្តិ
និងកម្មវិធីផ្សេងៗ ខាងក្រោមនេះគឺជាគ្រឿងផ្សំនិងវិធីចម្អិន
+ គ្រឿងផ្សំ
+ គ្រឿងផ្សំ
- ម្សៅរ៉តឌី រឺ ម្សៅប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្កសរ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកត្រី ២ ស្លាបព្រាបាយ
- ខ្ទឹមស ១ មើម
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ ស្លាបព្រាបាយ
- សាច់ជ្រូក០.៣ គីឡូក្រាម (អាចយកលើនេះ)
- ទឹកប្រេងខ្យង ២ ស្លាបព្រាបាយ
- ម្ទេសក្រហម ៥ ផ្លែ (អាចយកលើនេះ)
- ប្រេងឆា ៥ មីលីលីត្រ
- ម្ទេសស្រស់ 5ផ្លែ
- ខ្ទឹមបារំាង១ផ្លែ និង ដើមខ្ទឹមមួយដើម
- ម្រេចម៉ត់ ១ស្លាបព្រាបាយ
- ផ្សិតចំបើង 3 g
+ វិធីចម្អិន
- តំបូងរៀបចំគ្រឿង
o លាងសំអាតសាច់ជ្រូក ហាន់កង់ៗ រួចដាក់ក្នុងចានមួយផ្នែក o ចិញ្រ្ចាំខ្ទឹមសរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
o ហាន់ផ្សិតចំបើងជាចំនិតៗ
o ហាន់ម្ទេសជាចំនិតតូចៗរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
o ហាន់ខ្ទឹមបារាំង និងដើមខ្ទឹម ជាចំនិតតូចៗរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
- បន្ទាប់មកទៀតចាប់ផ្តើមចម្អិន
o ដាក់ខ្ទះអោយក្តៅ រួចដាក់ប្រេងឆាចូល
o ដាក់ខ្ទឹមចិញ្រាំចូល បំពងអោយឈ្ងុយ រួចដាក់សាច់ជ្រូកចូល
o ដាក់ផ្សិតចំបើង ខ្ទឹមបារាំង ដើមខ្ទឹម ចូលរួចកូរវា
o ដាក់ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្សៅរតឌី ស្កសរ ប្រេងខ្យង ម្រេចម៉ត់ ចូល រួចកូរអោយសប់
+ ការរៀបចំ
- យកចានពងក្រពើមួយរួចដុះដាក់ចានជាការស្រេច
- សាច់ជ្រូក០.៣ គីឡូក្រាម (អាចយកលើនេះ)
- ទឹកប្រេងខ្យង ២ ស្លាបព្រាបាយ
- ម្ទេសក្រហម ៥ ផ្លែ (អាចយកលើនេះ)
- ប្រេងឆា ៥ មីលីលីត្រ
- ម្ទេសស្រស់ 5ផ្លែ
- ខ្ទឹមបារំាង១ផ្លែ និង ដើមខ្ទឹមមួយដើម
- ម្រេចម៉ត់ ១ស្លាបព្រាបាយ
- ផ្សិតចំបើង 3 g
+ វិធីចម្អិន
- តំបូងរៀបចំគ្រឿង
o លាងសំអាតសាច់ជ្រូក ហាន់កង់ៗ រួចដាក់ក្នុងចានមួយផ្នែក o ចិញ្រ្ចាំខ្ទឹមសរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
o ហាន់ផ្សិតចំបើងជាចំនិតៗ
o ហាន់ម្ទេសជាចំនិតតូចៗរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
o ហាន់ខ្ទឹមបារាំង និងដើមខ្ទឹម ជាចំនិតតូចៗរួចដាក់ទុកក្នុងចាន
- បន្ទាប់មកទៀតចាប់ផ្តើមចម្អិន
o ដាក់ខ្ទះអោយក្តៅ រួចដាក់ប្រេងឆាចូល
o ដាក់ខ្ទឹមចិញ្រាំចូល បំពងអោយឈ្ងុយ រួចដាក់សាច់ជ្រូកចូល
o ដាក់ផ្សិតចំបើង ខ្ទឹមបារាំង ដើមខ្ទឹម ចូលរួចកូរវា
o ដាក់ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្សៅរតឌី ស្កសរ ប្រេងខ្យង ម្រេចម៉ត់ ចូល រួចកូរអោយសប់
+ ការរៀបចំ
- យកចានពងក្រពើមួយរួចដុះដាក់ចានជាការស្រេច
How to Fried pork with mushroom (ឆាសាច់ជ្រូក ជាមួយផ្សិតចំបើង)
Reviewed by Regional Cooking
on
September 14, 2018
Rating:
No comments: