How to Fried pork with mushroom (ឆាសាច់ជ្រូក ជាមួយផ្សិតចំបើង)




ឆាសាច់ជ្រូកជាមួយផ្សិតចំបើង

សូមស្វាគមន៍មកកាន់ Regional Cooking Blogger. ថ្ងៃនេះយើងខ្ញុំនិងលើកយកមុខម្ហូបពិសេសមួយរបស់ប្រជាជនខមែរ ដែលគេពេញនិយមក្នុងការធ្វើហូប យើងអាចធ្វើម្ហូបនេះសំរាប់ បរិភោគបាយថ្ងៃត្រង់ បាយល្ងាច និងអាចរៀបចំសំរាប់ការជួបជុំមិត្តភក្តិ និង​កម្មវិធីផ្សេងៗ​​ ខាងក្រោមនេះគឺជាគ្រឿងផ្សំនិងវិធីចម្អិន

        គ្រឿងផ្សំ

-          ម្សៅរ៉តឌី រឺ ម្សៅប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-          ស្កសរ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-          ទឹកត្រី ២ ស្លាបព្រាបាយ
-          ខ្ទឹមស ១ មើម
-          ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ ស្លាបព្រាបាយ 
-          សាច់ជ្រូក០.៣ គីឡូក្រាម (អាចយកលើនេះ)


-          ទឹកប្រេងខ្យង ២ ស្លាបព្រាបាយ
-          ម្ទេសក្រហម ៥ ផ្លែ (អាចយកលើនេះ)
-          ប្រេងឆា ៥ មីលីលីត្រ 
-          ម្ទេសស្រស់ 5ផ្លែ



-​​      ខ្ទឹមបារំាង១ផ្លែ និង ដើមខ្ទឹមមួយដើម

-      ម្រេចម៉ត់ ១ស្លាបព្រាបាយ   

-      ផ្សិតចំបើង 3 g



+ វិធីចម្អិន 
     -     តំបូងរៀបចំគ្រឿង 
            o   លាងសំអាតសាច់ជ្រូក ហាន់កង់ៗ រួចដាក់ក្នុងចានមួយផ្នែក  ​​​​​​​​​​​​​         ​o   ចិញ្រ្ចាំខ្ទឹមសរួចដាក់ទុកក្នុងចាន 
​​​​​​​​​            ​o   ហាន់ផ្សិតចំបើងជាចំនិតៗ
            o   ហាន់ម្ទេសជាចំនិតតូចៗរួចដាក់ទុកក្នុងចាន   
            o   ហាន់ខ្ទឹមបារាំង និងដើមខ្ទឹម ជាចំនិតតូចៗរួចដាក់ទុកក្នុងចាន   
   -  បន្ទាប់មកទៀតចាប់ផ្តើមចម្អិន 
            o   ដាក់ខ្ទះអោយក្តៅ រួចដាក់ប្រេងឆាចូល 
            o   ដាក់ខ្ទឹមចិញ្រាំចូល បំពងអោយឈ្ងុយ រួចដាក់សាច់ជ្រូកចូល 
     ​​​​​​​​​​​​       o   ដាក់ផ្សិតចំបើង ខ្ទឹមបារាំង ដើមខ្ទឹម ចូលរួចកូរវា   
            o   ដាក់ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្សៅរតឌី ស្កសរ ប្រេងខ្យង​ ម្រេចម៉ត់ ចូល រួចកូរអោយសប់   
                     
+ ការរៀបចំ 
    -          យកចានពងក្រពើមួយរួចដុះដាក់ចានជាការស្រេច

How to Fried pork with mushroom (ឆាសាច់ជ្រូក ជាមួយផ្សិតចំបើង) How to Fried pork with mushroom (ឆាសាច់ជ្រូក ជាមួយផ្សិតចំបើង) Reviewed by Regional Cooking on September 14, 2018 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.